Inpakken is een vak apart, wij helpen u dan ook graag door u met de volgende inpaktips te adviseren:

Een 2-persoons huishouden gebruikt gemiddeld 45-60 dozen tijdens een verhuizing. Een gezin met 2 kinderen gebruikt gemiddeld 60-90 dozen tijdens een verhuizing. Tijdens een verhuizing worden al die dozen meerdere malen opgetild en weer neergezet. Daarom adviseren wij om de verhuisdozen niet te zwaar te beladen. Zorg dat dozen na het inpakken kunnen worden gesloten. Plak de dozen niet dicht. Noteer op de bijgeleverde verhuisetiketten in welke kamer van het nieuwe huis de dozen geplaatst mogen worden. Plak geen verhuisetiketten en of tape op meubels.

Zorg dat alles wat in een verhuisdoos kan ook daadwerkelijk in een verhuisdoos zit op de dag van de verhuizing.

Verhuistips

Het inpakken van boeken

Het is niet verstandig om veel boeken en of andere kleine zware goederen bij elkaar in een verhuisdoos te doen. Gebruik deze boeken als een bodem en stop de lichtere spullen bovenin om op te vullen (bijv. Handdoeken kussens enz.)

Het inpakken van glas en aardewerk
Voor het inpakken van de glazen, kopjes en borden kunt u het bijgeleverde inpakpapier gebruiken. Plaats borden en glazen staande in de doos. Zorg hierbij dat glazen en borden niet kunnen verschuiven, maar druk deze ook zeker niet te hard aan. Eventuele ruimte kunt u met handdoeken en of inpakpapier opvullen. Vul de dozen tot maximaal 2 centimeter onder de rand.

Het inpakken van kwetsbare stukken

De losse delen van bijvoorbeeld een computer en stereotoren dienen losgekoppeld te worden. De verhuizer zal de stukken die niet in een verhuisdoos passen op de dag van de verhuizing voor u verpakken in speciale dozen. Deze worden dezelfde dag weer uitgepakt.

Het inpakken van schilderijen en kleding

Laat schilderijen of andere decoraties die niet in een normale verhuisdoos kunnen aan de muur hangen. De verhuizer zal deze op dag van de verhuizing verpakken in een speciale schilderijen kist. Uw kleding op hangers kunt u in de kast laten hangen deze wordt door de verhuizer in speciale kledingboxen gehangen (mits u de montage werkzaamheden ook heeft uitbesteed).

Het inpakken van planten

De kleine planten kunt u in een open doos plaatsen zorg dat de planten zo droog mogelijk zijn. Wij adviseren u om dit een dag voor de verhuizing te doen. Nooit in een afgesloten doos!